Χρειάζεται Τέχνη να μη κάνεις τίποτα

Είναι μεγάλη τέχνη να χάνεις το χρόνο σου

Ραψάνη Θεσσαλίας - Κάτω Όλυμπος

Πολλά ρητά έγραψε ο Μ. Καραγάτσης ανάμεσα στις αράδες των μυθιστορημάτων του. Ένα από αυτά το "Είναι μεγάλη τέχνη να χάνεις το χρόνο σου" είναι ενδεικτικό της μεγάλης ψυχικής του γενναιοδωρίας. Ενώ έγραφε ακατάπαυστα τις ιστορίες του - ένας γραφιάς με την ακριβή έννοια της λέξης δεν μέφθηκε τους άπραγους και αδαείς. Αντίθετα με μια ρήση του τους εξετίμησε και έδειξε έναν δρόμο να ξεφύγεις από την απραξία.

Το "Είναι μεγάλη Τέχνη" παραπέμπει στην έρευνα να ψάξεις να μάθεις να δεις ώστε τις ώρες που δεν κάνεις κάτι να υπάρχουν θέματα να τις γεμίσουν. Πολλά και διάφορα θέματα πολλές και ποικίλες ενασχολήσεις: ταινίες βιβλία συνομιλίες στο τηλέφωνο προσωπική φροντίδα κλπ. Το κέντρο βάρους της φράσης είναι στη λέξη Τέχνη. Η Τέχνη πρέπει να μπει σ' ολονών τις ζωές. Χωρίς Τέχνη δεν υπάρχει ζωή γιατί το ζω είναι συνονόματο με το πράττω και το πράττω σημαίνει πως κατέχω την τέχνη να πράττω αυτό ή εκείνο ή το άλλο.

Απ' το τίποτα εγείρεται το Άπαν. Απ' το μηδέν ξεκινάνε όλες οι μετρήσεις Απ' το ΄Ενα φθάνεις στο δέκα και μετά στο εκατό.

💦 Το χωριό κάτω από το βαθύ ίσκιο του καραγατσιού (φτελιά) όπου καθόταν ο Καραγάτσης γράφοντας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα