Γλυκός εραστής

Η κλίση της ζυγαριάς...

Θα μπορούσα να δω τον "Επαναστάτη χωρίς αιτία" και 100 φορές —Elvis Presley
"Girl Happy" 1965 σκ. Boris Sagal
Μαριονέτα /Puppet
"Girl Happy" Elvis Presley Shelley Fabares

Δεν είναι και τόσο γνωστό πως του Έλβις άρεσαν οι μεγάλοι ρόλοι. Θαύμαζε τους Τζέιμς Ντην, Μάρλον Μπράντο. Μάλιστα για το έργο "Επαναστάτης δίχως αιτία" είχε δηλώσει πως θα μπορούσε άνετα να το δει εκατό φορές!

Περίεργα πράγματα εδώ συνέβαιναν: η καριέρα του ως τραγουδιστής επισκίαζε τόσο το υποκριτικό του ταλέντο, που το Χόλιγουντ τον προόρισε αμέσως σαν ηθοποιό σε ρόλους αφ' ενός τραγουδιστή σε κάποιο νυχτερινό κέντρο αφ' ετέρου γλυκερού εραστή.

Ο αληθινός καθρέφτης όλων των ειδώλων όπως και όλων των ανθρώπων είναι ο ίδιος τους ο εαυτός

E. Presley Aloha from HawaiElvis Presley - Tom Parker

Ούτε γλυκερός εραστής ήταν ούτε τραγουδιστής σε νυχτερινό κέντρο - αν εξαιρέσεις τη 10ετία του '70 με τις εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας σε αίθουσα του Χίλτον. Αυτά τα χρόνια επιβάρυναν και την υγεία του με τις καθημερινές διπλές εμφανίσεις του επί σειρά εβδομάδων κάθε χρόνο. Αυτό ήταν όρος από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Ο "Colonel" Πάρκερ ήταν απολύτως βέβαιος για το συμβόλαιο - πως θα ήταν επ' ωφελεία του, καθώς και για τα συμβόλαια στο Χόλιγουντ - πως ήταν ρόλοι που ταίριαζαν απολύτως και προήγαγαν την εικόνα του ως τραγουδιστής της χρυσής εποχής του ροκ 'ν ρολ.

Ο Πρίσλει απέρριπτε κατ' ουσίαν εκείνους τους ρόλους. Πίστευε πως αδικήθηκε και πως θα έπρεπε να είχε γίνει ηθοποιός σοβαρών ρόλων. Η κουλτούρα του ήταν ποιότητας κι αυτό βγαίνει κι απ' τα τραγούδια που επέλεγε να ερμηνεύσει: όλα είχαν στίχους μεγάλης νοηματικής αξίας π.χ το κατωτέρω τραγούδι που μιλάει για την αγάπη που είναι χωρίς κανέναν απολύτως όρο.

Elvis Presley
Όλες οι ταινίες εδώ 👥

Στα έργα ερμήνευσε ρόλους δον ζουάν φυσικά, γιατί ήταν κάτι που το επέβαλε και το κομψό, αθλητικό του παρουσιαστικό, αλλά δεν του ήταν αρκετό. Μετά από μια πληθώρα ταινιών επέστρεψε στο τραγούδι με το περίφημο "Comeback show", συνεχίζοντας τη καριέρα του ως τραγουδιστής "διασκεδαστής" όπως έλεγε του κόσμου.

Στο τέλος της ζωής του παρά τα χρήματα, τη φήμη σίγουρα έφυγε με πολλά παράπονα κι ένα ήταν οπωσδήποτε και το ξαφνικό διαζύγιο από τη γυναίκα του Priscila Beaulieu, και την μη ταύτιση του με τον άλλο μεγάλο αδικοχαμένο James Dean.

Συμπέρασμα

Είτε πλούσιος, είτε φτωχός, είτε άσημος, είτε διάσημος πάντα θα φεύγεις με τα παράπονα σου στην καρδιά...

Puppet on a String (Μαριονέτα)

Puppet on a String - Elvis Presley 👥 💛
Puppet Puppet on s String 💛

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα