Η τέχνη στα ρολόγια

Ρολόγια Breitling - μυστικά της τέχνης

Breitling
Το σήμα κατατεθέν BreitlingBreitling SchtroumpfChronometer

Ένα ρολόι ως γνωστόν για να είναι αξιόλογο πρέπει να έχει κατασκευαστεί στην Ελβετία. Υπάρχουν πολλές μάρκες επώνυμων ελβετικών ρολογιών - μία από αυτές είναι και η Breitling. Τα ρολόγια αυτά είναι υψηλής ακριβείας και αισθητικής. Είναι αδιάβροχα  σε βάθος 2.500 μ. Ο αριθμός γνησιότητας τους είναι διπλός με τον 2ο αριθμό αποτυπωμένο με αμυδρά γράμματα στη πίσω πλευρά.

Αυτό που είναι αξιοπρόσεχτο στα ρολόγια αυτής της εταιρείας είναι το κουτί συσκευασίας τους: από Βακελίτη που επικαλύπτει το άσπρο ξύλο του σκελετού του κουτιού δείχνει σαν μαύρη λάκα ενώ είναι βακελίτης - υλικό με το οποίο φτιάχνονταν τα πρώτα ραδιόφωνα του 20ου αιώνα. Σήμερα το υλικό αυτό χρησιμοποιείται παντού όπου στόχευση είναι να δοθεί μια αίσθηση ακριβής πολυτέλειας όπως στην επιπλοποιία, σε χρηστικά είδη σπιτιού, laptops, αναπτήρες κλπ.

👉 Ο Βακελίτης πήρε το όνομα του από τον Βέλγο ερευνητή Léo Baekeland ο οποίος εφεύρε και ακολούθως εισήχθη η χρήση του υλικού αυτού σε πλείστα αντικείμενα που σήμερα θεωρούνται συλλεκτικά. Ακριβώς αυτό το κουτί με την επίστρωση του βακελίτη επάνω σε σκόνη άσπρου ξύλου χρησιμοποιεί το ελβετικό εργοστάσιο για τη φύλαξη του κάθε ρολογιού που αγοράζεται.

Το λογότυπο του trademark είναι ένα σύμπλεγμα από μια άγκυρα με ένα γράμμα Β που μοιάζει με σχοινί - έτσι υποδηλώνεται η άφοβα αθλητική χρήση των ρολογιών στο μέσον των ανοιγμένων φτερών ενός αετού, καθώςκαι της διακόσμησης της περικεφαλαίας του φτερωτού Ερμή - υποδηλώνοντας το ακριβές χρονόμετρο της χρήσης προς την αεροπορία της οποίας αρχικά ήταν κύριος προμηθευτής, αλλά και τη χρήση των ρολογιών στη θάλασσα (δύτες, ιστιοπλόοι κλπ.).

Η εταιρεία Breitling εδρεύει από το 1884 στην Ελβετία [Γενεύη] και απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό ωρολογοποιών.


Air Race - Breitling Watch

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα