Νερό για ελέφαντες

Η ζωή είναι το ωραιότερο show στη γη

Robert Pattinson - Reese WitherspoonWater for Elephants

Βρισκόμαστε στο 1930, στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης (Great Depression) στις ΗΠΑ. Η ποταπαγόρευση είναι πάντα παρούσα. Ο φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής Τζέικομπ Ζανκόνβσκι, μόλις χάνει τους γονείς του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και βρίσκεται χωρίς υπάρχοντα, χωρίς σπίτι, καθώς ο πατέρας του είχε χρεωθεί στην Τράπεζα για να πληρώνει τα δίδακτρα της Σχολής του.

"Ήταν άμυαλος" του λέει ο εκτελεστής της αποτίμησης της περιουσίας. "Χρεώθηκε στην Τράπεζα και τώρα όλα τα υπάρχοντα σας είναι στην κατοχή της". Μη έχοντας που την κεφαλήν κλείναι φεύγει από τον τόπο του και πηδάει στην οροφή ενός τρένου που διέρχεται στην ερημιά εν κινήσει, που τυχαίνει να είναι του περίφημου τσίρκου που πρόκειται να στηθεί στην περιοχή όπου είναι ο προορισμό του.

Πιάνει δουλειά στο τσίρκο "Benzini brothers" σαν "ποτιστής νερού" για τα ζώα - λόγω της ιδιότητας του ως φοιτητής - κτηνίατρος. Εκεί γοητεύεται από τη γυναίκα του βίαιου αφεντικού που όλοι στο τσίρκο φοβούνται, Ώγκυστ, Μαρλένα η οποία κάνει ένα ονειρικό νούμερο σαν γητεύτρια αλόγων. Ο Ώγκυστ είναι πολύ κατακτητικός ως προς τη σιωπηλή και ήσυχη γυναίκα του και γρήγορα αντιλαμβάνεται τη σχέση των δύο.

Στον κόσμο του τσίρκου


Fox Trailer

Η Ζωή είναι το συναρπαστικότερο θέαμα στη γη

Στοιχεία Ταινίας

Water for Elephants (2011) on IMDb
  • Τίτλος: Νερό για ελέφαντες (Water for Elephants)
  • Σκηνοθεσία: Φράνσις Λώρενς Francis Lawrence (AU)
  • Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ρήζ Ουίδερσπούν, Κρίστοφ Ουόλζ (Christoph Waltz)
  • Σενάριο: Ρίτσαρντ Λαγκραβενήζ (Richard LaGravenese) - βασισμένο στο βιβλίο της Σάρα Γκρουέν (Sara Gruen)
  • Είδος: Δραματρική Αισθηματική
  • Διάρκεια: 122΄
  •  Έτος 2011
  • Τιμητικές διακρίσεις Βραβείο Ρέμπραντ υποψηφιότητες καλύτερης ξένης ταινίας, καλύτερων ξένων ηθοποιών, Βραβείο Κοινού ΗΠΑ: Βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας, Υποψηφιότητα Καλύτερη προσαρμογή βιβλίου, Ρωσικά βραβεία: Υποψηφιότητα καλύτερη δραματική ταινία, Σάτελαϊτ βραβεία: καλύτερα κοστούμια.
  • Αξιολόγηση 💚💚

Σχετική ταινία "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν"

Το βιβλίο συμμετείχε στο Μήνα Εθνικού Μυθιστορήματος στις ΗΠΑ Οι παραγωγοί ευχαριστούν το Εθνικό Μουσείο Τσίρκου και η ονομασία είναι παράφραση του Μπαρμπαρού WI σε Μπαραμπού Μουσικό κομμάτι: Ciribiribin 

Ρήσεις: Τζέικομπ προς Μαρλένα "Είσαι όμορφη γυναίκα, σου αξίζει μια όμορφη ζωή".

(εκτόςταινίας) Federico Fellini: "Η ζωή είναι ένα τσίρκο".

Περισσότερο 🐘 "Νερό για Ελέφαντες" εδώ


Νερό για Ελέφαντες 2011

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα