Βίλα Balbiano - Como

Φόντο ταινίας το μαγευτικό οίκημα Balbiano

Villa Balbiano - Λίμνη Κόμο
Πανοραμική άποψη Βίλας
Λίμνη Κόμο
🎥 Βρετανοί Σκηνοθέτες

Τώρα μπορείς να περάσεις μία και μόνο νύχτα στο σπίτι όπου γυρίστηκε το νέο crime drama "House Gucci", του Βρετανού σκηνοθέτη Ridley Scott. Το AirBnb προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να νοικιάσεις για μία αξέχαστη νύχτα τη βίλα στο Lake Como, εκεί δηλαδή όπου όλες οι τοποθεσίες της έπαυλης μπήκαν στο κάδρο και τελικά κατέληξαν στην οθόνη μας.

House of Gucci (2021) on IMDb

Ναι είναι ακριβώς εκεί όπου ο Adam Driver και η Lady Gaga έζησαν το κινηματογραφικό τους δράμα μέσα από τον φακό του Ridley Scott και τώρα εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε στους κινηματογράφους. Θέμα της ταινίας η ιστορία των ιδιοκτητών του οίκου υψηλής ραπτικής Gucci.

Η Ιστορική Έπαυλις

Αυτή η υπερπολυτελής κατοικία χτίστηκε από τον καρδινάλιο Tolomeo Gallio τον δέκατο έκτο αιώνα μ.Χ. και ονομάζεται Villa Balbiano. Ποιος άραγε δεν θα ήθελε να περάσει έστω και μόνο μία νύχτα σε αυτό το υπέροχο αρχιτεκτόνημα; Μάλλον όλοι μας αυτό θα θέλαμε μόνο που η τιμή είναι λίγο αλμυρή.

Μετά από ένα αιώνα από την ανέγερση του ένας άλλος καρδινάλιος, ο Angelo Maria Durini, την χρησιμοποιούσε για να κάνει εκεί τα «μικρά» του πάρτι, κάτι που συμπεριλάμβανε ολονυχτίες από γλέντια και γιορτές των ευγενών της εποχής.

Αίθουσα με τοιχογραφίες (frescos)
... με πολυελαίους
... με Βενετσιάνικους καθρέφτες

Καθόλου άσχημα... μιας κι αυτό είναι το ισοδύναμο της απόλυτης πολυτέλειας. Δεν είναι τυχαίο πως η παραγωγή του "House Of Gucci" επέλεξε μία τέτοια τοποθεσία για το γύρισμα της ταινίας.
Στους τοίχους μπορεί κανείς να βρει ακόμη και σήμερα διατηρημένα frescos από διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως οι αδελφοί Giovanni Battista Recchi & Giovanni Paolo Recchi και ο Agostino Silva.

👉 Της βίλας "Del Balbiano" στο Ossuccio - από τα παλαιότερα χωριά της λίμνης - ιδιοκτήτης ήταν ο πατριάρχης του οίκου μόδας Gucci, Aldo Gucci. [κατά την εκδοχή της ταινίας του 2021]. Πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλας είναι ο εφοπλιστής (armatore) Mariano Pane, που έχει και την άλλη βίλα στο Αμάλφι - στο Σορέντο, (Τυρηνικό πέλαγος) την περίφημη βίλα "Άστορ".

Η βίλα διατίθεται προς ενοικίαση υψηλών προδιαγραφών. Η τιμή; μέχρι 600 άτομα (events) για μια μέρα, 8,000 δεξίωση στον κήπο κι αν έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό μέχρι 30 άτομα από 20,000. Ήτοι 28.000e  τη μέρα, χωρίς το φαγητό! πχ. για έναν γάμο!

Προσαρμογή δημοσίευσης, από ratpack.gr 👉


House of Gucci 2021 - Lady Gaga, Adam Driver

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα