Νέο σημείο ενδιαφέροντος - Ουκρανία

Ουκρανία - Μήλο της Έριδος

Ουκρανία Khotyn - Φρούριο το καλοκαίρι

Bernard-Henri Lévy - Γάλλος Ακτιβιστής συγγραφεύς /φιλόσοφος

Η Ουκρανία επί Στάλιν ήταν ένα ακόμη κράτος αναμεσα στα ομόσπονδα κράτη της Σοβιετικής Ένωσης. Μόλις διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση - επί Γκορμπατσόφ, η Δύση τον είχε διαβεβαιώσει πως η Ουκρανία θα παρέμενε επί του Ρωσικού εδάφους - ενσωματωμένη στο ακέραιο στη Ρωσική επιρροή.

Αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς ομάδες για την ανεξαρτητοποίηση της όλο και πλήθαιναν εντός του Ουκρανικού εδάφους, που τελικά τα κατάφεραν και η Ουκρανία αποσχίσθηκε από το Ρωσικό άρμα.

Σήμερα ο Πούτιν διεκδικεί τα ανατολικά τμήματα της χώρας που συνορεύουν με τη Ρωσία που περιλαμβάνουν στους κόλπους τους το Κίεβο και τη Μαριούπολη (πόλη με πολλούς Έλληνες). Το Κίεβο είναι επίμαχη πόλη που επιθυμεί ο Πούτιν να επαναφέρει στη χώρα του ή τουλάχιστον επί του παρόντος, να βγει από τη Νατοϊκή σφαίρα επιρροής. 

Το τι μέλλει γενέσθαι επί του παρόντος είναι άγνωστο. Τα ζητούμενα εδάφη ετέθησαν επί τάπητος - μόνο που τυχαίνει να είναι καθ' οδόν προς τη Νατοϊκή σφαίρα επιρροής και δεν είναι επιθυμητό να παραχωρηθούν αφ' ενός από τους λοιπούς Νατοϊκούς και Ευρωπαίους ηγέτες, πόσω μάλλον από την ίδια την Ουκρανία - αν είναι δυνατόν να παραχωρήσει οικειοθελώς εδάφη που της ανήκουν!

Άπαξ και ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα, ήξερε φυσικά πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή μια τέτοια εξέλιξη έτσι λοιπόν στο βάθος του μυαλού του, ένα υπήρχε πρώτα ο εκβιασμός και μετά η πολεμική διεκδίκηση των εδαφών - στα πλαίσια της παροχής Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας μοιάζει αναπότρεπτος. Ήδη η Ουκρανία προχώρησε σε γενική επιστράτευση προηγηθεισης της επιστράτευσης εφέδρων.

Φρούρια και Κάστρα του ποταμού Δνείπερου (τρίτος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα και το Δούναβη) - Σχετικό άρθρο "Διεκδικήσεις στη Μαύρη θάλασσα" εδώ

Όπως θα έλεγε και ο Ιούλιος Καίσαρ Ο κύβος ερρίφθη! ή ο ευθυμογάφος της επικαιρότητας Ο Πούτιν τρελάθηκε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα