Τρία σπιτικά παγωτά

Δροσερές συνταγές για σπιτικό παγωτό

Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας - το παγωτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο σαν μια γλυκιά δροσερή γεύση εξ ου και οι τζελατερίες της νέας μόδας του παγωτού - με γαρνιτούρες διάφορα είδη φρούτων και ξηρών καρπών ή σοκολάτας.

1. Μπανάνα με μπισκότα βανίλιας

Χρόνος προετοιμασιας 10΄ Χρόνος ψύξης 5 ώ.

Υλικά

  • 3 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1φλ ζαχαρούχο γάλα
  • 1κουτ μικρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ άνθος αραβοσιτου
  • 1 μπανάνα (μισή λιωμένη μισή σε φέτες)
  • Θρυμματισμένα λεπτά μπισκότα βανίλιας

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι να σχηματισθούν μικρές κορφές. Κατόπιν τη βανίλια, το άνθος αραβοσίτου και την πολτοποιημένη μπανάνα με λίγα θρυμματισμένα μπισκότα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε παράλληλη φόρμα κέικ ισιώνοντας την επιφάνεια. Απλώνουμε τις φέτες μπανάνας σε ροδέλες και λίγα θρυμματισμένα μπισκότα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη

2. Φράουλα με άρωμα βασιλικού

Χρόνος προετοιμασιας 10΄ Χρόνος ψύξης 6 ώ.

Υλικά

  • 1 φλ ζαχαρούχο γάλα
  • 1φλ γάλα εβαπορέ
  • 1 1/2 φλ πλήρες γάλα
  • 2κουτ σούπας ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1κεσεδάκι φράουλες χοντροκομμένες
  • 2κουτ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2κουτ σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα τρία γαλακτοκομικά τη ζάχαρη και το αλάτι. Καλύπτουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
Παράλληλα χτυπάμε στο multi τις φράουλες, τον βασιλικό και το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε το μείγμα απ' το ψυγείο και προσθέτουμε τον φραουλένιο χυμό. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή την παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αφαιρούμε το μείγμα από την παγωτομηχανή  και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος στην κατάψυψη για 3 με 5 ώ να σταθεροποιηθεί.

3. Cookies 

Χρόνος προετοιμασίας 15΄ Χρόνος ψύξης 5 ώ.

Υλικά

  • 1φλ κρύο πλήρες γάλα
  • 3/4 φλ ζάχαρη
  • 2φλ κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 18 μπισκότα σάντουιτς τύπου Oreo

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε στο μπολ της παγωτομηχανής ακολουθώντας περαιτέρω τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Τοποθετούμε τα 10 από τα cookies σε ένα πλαστικό σακκουλάκι κλείνουμε και συνθλίβουμε πολύ καλά. Προσθετουμε στο μείγμα που βρίσκεται στην παγωτομηχανή και ανακατεύουμε ενσωματώνοντας τα πλήρως για 4' ακόμη.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από την παγωτομηχανή και απλώνουμε σε σκεύος το οποίο εν συνεχεία τοποθετούμε στην κατάψυξη έχοντας απλώσει από πάνω τα θρυμματισμένα υπόλοιπα μπισκότα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα