Η Μάσκα

Masque - η Μάσκα της κάλυψης και της αναζωογόνησης

Bal masquéBal masqué - I Vitelloni Fellini 1953

Σχετικά με μάσκες ταινία "I Vitelloni" εδώ 🎭

Μάσκα = Η προσωπίδα που καλύπτουν το πρόσωπο οι μετεμφιεσμένοι στις Αποκριές

Η λέξη μάσκα έχει πολλές ερμηνείες από την ακριβή έννοια μάσκα που είναι το κάλυμμα του προσώπου ή των ματιών, η αποκιάτικη μάσκα, η βενετσιάνικη μάσκα, η φαιδρή μάσκα του Πιερότου οι οι μάσκες του Bal masqué γενικώς, οι μάσκες του θεάτρου Νο, η μάσκα που συμβολίζει το Θέατρο, η μάσκα του ψαροντουφεκά, ο φερετζές στα Τούρκικα που είναι κάλυμμα του ημίσεως του προσώπου - έως τις μεταφορικές έννοιες όπως κρύψιμο αισθημάτων με την αταραξία του προσώπου - μάσκα αταραξίας, μάσκα υποκρισίας, μάσκα του παλιάτσου απ' όπου και η έκφραση "Γέλα παλιάτσο" που σημαίνει πως κάνεις τον εύθυμο ενώ είσαι στενοχωρημένος... κλπ. Υπήρχε ένα καιρό και το εικονογραφημένο περιοδικό "Μάσκα" όπως σαν τη "Μάσκα το Ζορό", η "Μάσκα του Μπάτμαν" κλπ.

😷 Η σημερινή μάσκα στην ημερισία διάταξη είναι η μάσκα για τον κορονοϊό.

 Στη κοσμετολογία είναι η μάσκα προσώπου που χαρίζει διάφορες καλλυντικές ιδιότητες. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του προϊόντος ομορφιές, πρωτεύουν κάποιες διαφορετικές κάθε φοράς, βελτιώσεις της επιδερμίδας το προσώπου. Έτσι ή αλλιώς η μάσκα προσώπου είναι ξεκουραστική και αναζωογονεί την υφή της επιδερμίδας ανάλογα με τα συστατικά της.

Αφρόλουτρο Calgon Take me Away
Αφρόλουτρο - Take me Away

💆 Μια ωραία μάσκα είναι αυτή που γίνεται με τρία και μόνο συστατικά απ' την Ελληνική φύση: Βρώμη, γιαούρτι, μέλι. Ανακατεύουμε 1 κ σούπας βρώμη με 1 κ. σούπας γιαούρτι (πλήρες καλύτερα), με 1 κ. γλ. μέλι. Το μείγμα το απλώνουμε στο πρόσωπο αφήνοντας το να δράσει δέκα λεπτά το λιγότερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα