Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

Time for Tea

Tea Blueberry Muffin 🧁
Το τσάι Lipton δεν είναι τόσο ωφέλιμο όσο το πράσινο Κίνας αλλά είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις διατηρώντας τη πατροπαράδοτη Βρετανική συνήθεια της απογευματινής, ώρας του τσαγιού

Το τσάι - Ιδιότητες

Πράσινο τσάι

Το τσάι είναι ένα έξοχο ρόφημα ακόμη περισσότερο όταν είναι πράσινο Κίνας. Προσφέρει χαλαρωτικές δυνατότητες στον οργανισμό και από ιατρικής πλευράς μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος, Είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό.

Το πράσινο τσάι Κίνας επιστημονική ονομασία του Camelia Sinensis βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού με πολλούς τρόπους: Είναι πλούσιο σε φθόριο και προστατεύει από την τερηδόνα. Μειώνει τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και γενικά τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο αίμα. Δρα ευεργετικά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης. Βοηθά την πέψη και είναι λιποδιαλυτικό. Είναι πλούσιο σε σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) και τα τελευταία χρόνια έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τα αποτελέσματα του εναντίον του καρκίνου.Βέβαια δεν είναι φάρμακο αν και σε πολλές χώρες είναι βασικό συστατικό ιατρικών παρασκευασμάτων.

Είδη τσαγιού

Υπάρχουν πολλά είδη πράσινου τσαγιού. Όταν πίνουμε το τσάι προσλαμβάνουμε μέσω του εκχυλίσματος τις ουσίες που περιέχονται στα φύλλα. Γι' αυτό το λόγο ότα το τσάι είναι από τα τρυφερά μπουμπούκια των φύλλων όχι μόνο ελαττώνουμε την ποσότητα του τσαγιού που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τα φλιτζάνια, δεν του σουρώνουμε και το εκχυλίζουμε περισσότερες από μία φορές. Συνεπώς τα σπάνια αυτά είδη τσαγιού δεν είναι ακριβά και είναι προσιτά σε όλους. 

Τρόπος παρασκευής

Για να απολαύσετε το πράσινο τσάι ρίξτε σ' ένα σκεύος νερό να βράσει. Μόλις το νερό ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει, κατεβάστε το απ' το μάτι  και ρίξτε μέσα μια μικρή ποσότητα τσαγιού. Σκεπάστε το σκεύος κι αφήστε το να φουσκώσει 3-5 λεπτά. Αφαιρέστε το σουρωτηράκι τσαγιού. Σερβίρετε σ' ένα φλυτζάνι. Αν θέλετε προσθέστε ζάχαρη ή μέλι. Το πράσινο κινέζικο τσάι έχει ένα κιτρινοπράσινο εκχύλισμα με διακριτική γεύση και πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων.

Ιστορία

Οι Κινέζοι γνωριζουν τα μυστικά του τσαγιού εδώ και 5000 χρόνια γι' αυτο και το δικό τους πράσινο τσάι δεν συγκρίνεται με κανένα. Στην Κίνα η καλλιέργεια, το μάζεμα, η επεξεργασία κάνουν το κάθε τσάι μοναδικό σαν ένα έργο τέχνης. Είναι δεκάδες ίσως και εκατοντάδες τα είδη του πράσινου τσαγιού που παράγονται σ' αυτή τη χώρα.

🥤 Σχετικό post "Απολύτως Υγιεινά" εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα