Στον κόσμο του Festival

Μαγική αλλά απατηλή ζωή

Rifkin's Festival

Γι γίνεται όταν είσαι ένας γνωστός κριτικός κινηματογράφου - με τη γυναίκα σου στην ίδια "industry" και βρεθείτε στο μέρος όπου τα επαγγέλματα σας, σας στέλνουν μαζί; Αυτό συνέβη στο ζευγάρι του Ματ Ρίφκιν και της γυναίκας του Σου, οργανώτριας δημοσίων σχέσεων στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν στη Βόρεια Ισπανία - ένα κοσμικό - με όλους τους δημιουργούς ταινιών μαζεμένους, γεγονός.

Η γυναίκα του κριτικού ερωτεύεται τον Γάλλο σκηνοθέτη Φιλίπ και ο άνδρας της τη Μάρσια, ψυχολόγο στην οποία καταφεύγει να της εξομολογηθεί τα προβλήματα του (κάτι μικρές ενοχλήσεις στην καρδιά, ένα άγχος για το βιβλίο που θέλει να γράψει) - στο σημείο αυτό αναλύεται ο χαρακτήρας του Μορ. Πολλά συμβαίνουν μεταξύ των δύο ζευγαριών καθώς βρίσκονται με τον 'άλλο" υποψήφιο. Όμως για τον κριτικό η θέση είναι κατειλημένη καθώς η ψυχολόγος έχει μια ιδιότυπη σχέση με τον σκηνοθέτη άνδρα της που δεν λέει ν' αφήσει. Η γυναίκα του πάντως τα φτιάχνει για τα καλά με το Γάλλο περιζήτητο στο φεστιβάλ σκηνοθέτη.

🌞🎥 Woody Allen Οι ταινίες

Θέμα

Ένα παντρεμένο ζευγάρι Αμερικανών πηγαίνει στο Φεστιβάλ ταινιών του Σαν Σεμπάστιαν και συναρπάζεται από τη μαγεία της εκδήλωσης, την ομορφιά της πόλης και τον φανταστικό, μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.

Ανάλυση

Ανάμεσα στις ειδυλλιακές προκυμαίες της κοσμικής, Ισπανικής κωμόπολης, τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ, τις αίθουσες με τους δημοσιογράφους για τις συνεντεύξεις, τα συνεχή ραντεβού με τους συντελεστές των ταινιών, κινείται μια ιστορία με κωμικές καταστάσεις που κρύβει το δράμα των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι σε προβληματικές επί πλέον λόγω του χρόνου που έχει περάσει, σχέσεις. Η ζωή είναι και κωμωδία αλλά και δράμα που εξυφαίνεται από τη μοναξιά και τα προσωπικά αδιέξοδα του καθενός - και στη περιπτωση της ταινίας, των ανθρώπων (εν προκειμένω το ζευγάρι), που ασχολούνται επαγγελματικά με το σινεμά.

Μια πάλι (ως συνήθως), πολύ καλή ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Woody Allen. Εύρημα (Clue) όπου στηρίζεται και η ταινία που κινείται στην περιγραφή του κόσμου του κινηματογράφου, οι αριστοτεχνικά εμβόλιμες σκηνές από γνωστές παλιές ταινίες. Ταινίες που άφησαν εποχή στον κόσμο της 7ης Τέχνης, όλες να εκτυλίσσονται στην κατάλληλη στιγμή με σκηνές ενσωματωμένες στους διαλόγους του σεναρίου. Έργα όπως "Η 7η Σφραγίδα", "Ζυλ κα Ζιμ", "Με κομμένη την ανάσα", "8 1/2" κ. ά. ανασυνθέτονται ακριβώς όπως γυρίστηκαν αλλά με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, τους πρωταγωνιστές του "Φεστιβάλ του Ρίφκιν"!

Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετικά γραφική και αστεία παρουσία του Ματ Ρίφκιν, η με ναρκισιστικά χαρακτηριστικά γοητευτική παρουσία του Φιλίπ, η δυναμική, εξωστρεφής φιγούρα της πολυπράγμονος γυναίκας του, Σου

Στοιχεία ταινίας

IMDb

Τίτλος: Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν Rifkin's Festival
Σκηνοθεσία: Woody Allen
Πρωταγωνιστούν: Wallace Shawn (Mat Rifkin), Gina Gershon (Sue Rifkin), Louis Garrel, Carmen Salta
Έτος:2020
Είδος: Ρομαντική Κωμωδία
Διάρκεια: 88΄
Τόπος γυρισμάτων: San Sebastian, Ισπανία
Αξιολόγηση: 💛💛💛💛


Σκάκι με το θάνατο - Rifkin's Festival 2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα