Προσοχή Ψυχραιμία

As Cool as I am

"Ανήλικη Ενήλικη" Sarah Bolger, Claire Daines James Marsden Sarah Bolger Claire Daines"Ανήλικη Ενήλικη" σκηνοθεσία Max Mayer (2013)
Πρόκειται για μια ταινία με θέμα την ενηλικίωση μιας έφηβης - κόρης δύο εν διαστάσει τρόπον τινά, τέως τηνέιτζερς συζύγων.

Υπόθεση

Η Λούσι Ντάιμοντ ζει με τη μητέρα της Λέινι Ντάιμοντ και με τον απόντα συνεχώς πατέρα της Τσακ Ντάιμοντ. Το περιβάλλον είναι αυτό μιας επαρχιακής κωμόπολης του Νότου. Το σχολείο όπου πηγαίνει είναι το μέρος όπου γνωρίζεται με το πρώτο της φλερτ τον Κένι - έναν νεαρό που φιλοδοξεί να σπουδάσει Λογοτεχνία καθώς συνέχεια της αναφέρει λόγια μεγάλων συγγραφέων π.χ. Σαρτρ... Η ίδια ασχολείται με τη μαγειρική παρακολουθώντας εκπομπές chef στην TV. Η μητέρα της δουλεύει σε κάποιο κατάστημα και δεν θέλει η Λούσι να το πει στον πατέρα της καθώς είναι "παλαιών αρχών". Ο τελευταίος λείπει συχνά γιατί είναι ξυλοκόπος στα γειτονικά δάση.

Η γνωριμία με τον νεαρό Κένι εξελίσσεται σε ερωτική κάτι που δεν θέλει ο πατέρας της Τσακ καθ' όσον τον διώχνει από το σπίτι μια μέα που γυρίζει ξαφνικά και τους βλέπει στο δωμάτιο των ευκόλως εννούμενων μη παραλειπομένων. Από την άλλη μεριά η μητέρα της δεν δίνει σημασία στο τι κάνει η Λούσι καθώς είναι απασχολημένη με την αποδέσμευση από το σύζυγο της καθώς έχουν περάσει χρόνια απ' όταν τα "φτιάξανε" ήταν και δύο teenagers, και παντρεύτηκαν με αποτέλεσμα με τα χρόνια που πέρασαν να έχει περάσει το αίσθημα μεταξύ τους δεδομένου πως ο Τσακ είναι βίαιος απέναντι της και δημιουργεί καυγάδες.

Μια μέρα η Λούσι κα η Λέινι φεύγουν για ένα μέρος κοντά στο Μεξικό όπου έχει ρέστωραν ο φίλος της από το σχολείο που της τηλεφώνησε μετά από χρόνια να την καλέσει να έρθει να τον δει. Η Λούσι συνοδεύει τη μητέρα της στο ταξίδι αλλά δεν θέλει να μείνει εκεί για πολύ καθώς ο φίλος της Κένι την περιμένει να γυρίσει πίσω.

Στο τέλος της ταινίας εμφανίζεται ο πρόσφατα εκλειπών Πήτερ Φόντα στο ρόλο του πατέρα εστιάτορα.

Κριτική

Συμβαίνουν απίθανα πράγματα Για να μπορέσεις να επιβιώσεις χρειάζεται πάνω απ' όλα ψυχραιμία! Ποια έναι τα απίθανα; Οι γονείς σου που νόμιζες ότι τα πάνε καλά, μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις πόσα πολλά τους χωρίζουν και πρώτον η απόσταση λόγω δουλειάς. Ο φίλος σου απ' το σχολείο θέλει παραπάνω από σένα ενώ εσύ τον νόμιζες έναν απλό φίλο. 

Βγαίνεις με κάποιον που σου λέει ότι ούτε που θέλει να βλέπει τη γυναίκα του και τον πετυχαίνεις οικογενειακώς στο σουπερμάρκετ να ψωνίζει. Μετά από πολλά χρόνια σου τηλεφωνεί ο παλιός συμμαθητής για να σε καλέσει στο μέρος όπου μένει. Ο πατέρας σου ξυλοκοπά το φίλο σου, οι γονείς σου που δεν συνενοούνται καθολου και άλλα πολλά. 

Αιτία που αυτή η ταινία ξεχωρίζει, είναι η γρήγορη σκηνοθεσία με εναλασσόμενα πλάνα από τους πρωταγωνιστές στην ίδια σεκάνς π.χ. η σκηνή στο σουπερμάρκετ όπου η Λέινι μαλώνει με το φίλο της, η καλή ηθοποιία, η προτίμηση  για το φαγητό ως πλάνο σπουδών, τα πλάνα σε ένα απλό επαρχιακό, φυσικό περιβάλλον, η πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση των ηθοποιών προεξαρχουσών των Sarah Bolger, Claire Daines τέλος η εμφάνιση-έκπληξη στο τέλος, για όσους τον αναγνώρισαν, του πασίγνωστου από το "Easy Rider", Peter Fonda.

Η ταινία - Στοιχεία

Slogan: Πως να μεγαλώσεις όταν οι γονείς σου δεν έχουν μεγαλώσει; 🙅

As Cool as I Am (2013) on IMDb

Τίτλος: Ανήλικη Ενήλικη (As cool as I am)
Σκηνοθεσία: Max Mayer
Συγγραφείς: Pete Fromm (νουβέλα)
Πρωταγωνιστούν: Sarah Bolger, Claire Daines, James Marsden, Thomas Mann, Terry Walters, John Tenney
Είδος: Αισθηματική, δραματική
Διάρκεια: 92΄
Έτος: 2013
Τοποθεσίες γυρισμάτων: Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό
Αξιολόγηση: 💙💙💛

Ρήσεις: (Η Λέινι δίνει το αυτοκίνητο της στην Λούσι να γυρίσει σπίτι) —Λούσι: Και 'συ πως θα γυρίσεις πίσω; —Λέινι: Αν δεν βρω να γυρίσω μ' αυτό το ντύσιμο, τότε μου αξίζει να γυρίσω με τα πόδια.


Η σκηνή του φαγητού με τον καυγά Claire Daines, Sarah Bolger, Thomas Mann, James Marsden
Claire Daines, Sarah Bolger, Thomas Mann - As cool as I am /Ανήλικη Ενήλικη (2013)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα