Η ωραία τσιγγάνα

Η ωραία του Cadix

Η ωραία του Καντίξ Carmen Sevilla, Luis Mariano

Είναι η ωραία τσιγγάνα Μαρία-Λουίζα που παίζει στη ταινία "Η ωραία του Καντίξ" μαζί με πλήθος τσιγγάνων. Που; στην Ισπανία φυσικά!

Πρόκειται για την ταινία του Γάλλου Raymond Bernard, στην α΄ εκδοχή, στη β΄ του Ισπανού Eusebio Fernandez "Η Ωραία του Καντίξ "που χρειάστηκε τσιγγάνους για την υπόθεση του έργου. 

Υπόθεση

Η Μαρία-Λουίζα προσλαμβάνεται για τα γυρίσματα της ταινίας στο ρόλο μιας τσιγγάνας χορεύτριας που την ερωτεύεται ο διάσημος τενόρος Κάρλος. Όμως εκείνη πιστεύει πως ναι μεν είναι η πρωταγωνίστρια του έργου, αλλά και πως στην πραγματικότητα, η ίδια πρόκειται να παντρευτεί τον ωραίο τενόρο. Είναι μια φαντασίωση μιας απλοϊκής χωριατοπούλας που πίστεψε πως αυτά που συμβαίνουν στην ταινία συμβαίνουν στην ίδια... Την ημέρα του γάμου πράγματι πιστεύει πως είναι εκείνη παντρεύεται!

Μια ταινία του 1953 με τον διάσημο της εποχής τενόρο Luis Mariano (γ. Ιρούν Ισπανία θ. Παρίσι 1970) στο ρόλο του Κάρλος. Εκτός από μουσική κωμωδία ανήκει και στην κατηγορά ταινίας μέσα στην ταινία (film in film). Εντυπωσιάζουν τα χορευτικά τσιγγάνικοι χοροί Ανδαλουσίας και τα ρομαντικά τραγούδια του Λουί Μαριάνο.

Η ταινία

La belle de Cadix (1953) on IMDb

Τίτλος: La Belle de Cadix Η ωραία του Καντίξ
Σκηνοθεσία: Raymond Bernard
Πρωταγωνιστούν: Carmen Sevilla, Luis Mariano (1914-1970)
Είδος: Μουσική κωμωδία
Έτος: 1953
Διάρκεια: 105΄
Τόπος γυρισμάτων: Ισπανία


Luis Mariano - τραγούδι που ακουγόταν στη ταινια "Η 8η μέρα"

Luis Mariano - Quizas, quizas, quizas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα