Σωσίας ενός μύθου

Austin Butler vs Elvis Presley

Austin Butler - Elvis σκην. Baz Luhrmann 2022

Μπορεί ένας νέος ηθοποιός (έχει παίξει στο "Once in Hollywood") να αντιπαρατεθεί σ' έναν θρύλο πλέον του τραγουδιού και της μουσικής σκηνής - καθώς και του κινηματογράφου; Η απάντηση είναι Όχι πως μπορεί να συμβεί αυτό; Ο θρύλος απέχει παρασάγγας και είναι στέρεα στηριγμένος στο βάρθρο του. Τον βλέπεις από χαμηλά κι αυτός είναι απέναντι σου αλλά βρίσκεται στα ουράνια.

Η ταινία εστιάζει στον Έλβις και τη σχέση του με τον Τομ Πάρκερ έναν με Ολλανδικές ρίζες στρατιωτικό, που έγινε μάνατζερ του από τα πρώτα χρόνια της εποχής του Louisiana Hayride (1954), και είναι αυτός που διηγείται τη ζωή και τη σχέση τους. Το κομμάτι του Έλβις ως ηθοποιού (31 ταινίες) παραλήφθηκε και η ταινία κλείνει με το τελευταίο μέρος της εποχής του Λας Βέγκας και των διπλών εμφανίσεων τη κάθε μέρα (Συμβόλαιο Πρίσλει με το ξενοδοχείο Hilton Las Vegas).

Ο Austin Butler και ο σκηνοθέτης που τον επέλεξε ως επικεφαλής του cast, Baz Luhrmann, το αποτόλμησαν αμφότεροι μη ξεχνώντας πως "η τύχη βοηθά τους τολμηρούς". Είχαν βέβαι τη συνδρομή ενός απόλυτα έμπειρου τεχνικού συνεργείου με δείγματα δουλειάς σε άλλες παραγωγές - επιτυχημένες με τον Baz Luhrmann ως σκηνοθέτη.

Elvis PresleyElvis Presley - The KingElvis

Το μυστικό της επιτυχίας του Έλβις

Εκ των υστέρων - βλέποντας αυτό το ατέρμονο υλικό των videos με τα τραγούδια, τις ταινίες, την τελευταία ταινία ως επιστέγασμα οι σκέψεις οδηγούνται στις αιτίες αυτής της τρομερής επιβολής αυτού του ανθρώπου: Λέξεις χωρίς ιεραρχία που θα χαρακτηρίσουν το φαινόμενο είναι Φωνή, Εμφάνιση, Προσωπικότητα - τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η μουσική του Νότου. Την μετέδοσε στο μέρος της καταγωγής του, την μετέφερε στο Βορρά με ένα εντελώς προσωπικό στυλ - απόρροια των πρώτων γνωρισμάτων του

Το συνεργείο και όλοι οι συντελεστές ταξίδεψαν από την Αυστραλία όπου έγιναν τα κυρίως γυρίσματα ως το Memphis, στη Belee str. για να κινηματογραφήσουν τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία του Έλβις, με το στούντιο της Sun ορόσημο στο δρόμο προς την επιτυχία και αναγνώριση του καθώς και στη Graceland για την παρουσίαση στον οικογενειακό κύκλο του τραγουδιστή, της ταινίας και των συντελεστών της. Έμειναν ευχαριστημένοι όλοι από το αποτέλεσμα.

Τώρα η ταινία "Elvis The Movie" θα βγει στις 24 Ιουνίου στις αίθουσες στις ΗΠΑ. Ήδη οι χαακτηρισμοί για τον πρωταγωνιστή Austin Butler είναι λίαν ευνοικοί. Οψώμεθα τι θα γραφτεί την επομένη της πρεμιέρας. Καλό απλώς, αριστούργημα; φιάσκο;


Let's Play House 1955 - Elvis Presley

Elvis the Movie 2022 - Σκην. Baz Luhrmann

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα