Τρεις Ρήσεις

Three Quotes

Επικίνδυνες ΣχέσειςBig Love (Σειρά)A Simple Plan

Πολλές φορές οι ταινίες έχουν ένα slogan, που μπορεί να λειτουργήσει ως moto (motivation quote). Είναι η διευκρινιστική του θέματος επιγραφή στο κουτί του DVD που περιέχει την ταινία.

Είναι απολύτως αναγκαίο να εστιάσει κανείς στη φράση γιατί εκεί συνοψίζεται το θέμα που εξετάζει και αναπτύσσσει συνακόλουθα η ταινία.

Η μία ταινία του 1960 έχει ως αρχική - εισηγητική φράση "Η απιστία είναι μια δύσκολη στρατηγική". Αμέσως μας μεταφέρει στο θέμα της που είναι η συζυγική απιστία και οι πιθανότητες της εξέλιξης που μπορεί να έχει. 👉 Η ταινία Επικίνδυνες σχέσεις εδώ


Επικίνδυνες Σχέσεις

Η επόμενη έχει ως φράση "Τίποτε δεν μένει κρυφό" Όλα έρχονται στο φως και έχει ως θέμα το ξεσκέπασμα του ψεύδους — όπως στην κατάσταση να είσαι παντρεμένος με τρεις γυναίκες... Τελικά υπάρχουν άνθρωποι πολυγαμικοί λες. Τι φταίνε; Έτσι είναι φτιαγμένοι. Βέβαια και θα μαθευτεί μας λέει ο τίτλος της εισηγητικής φράσης.

Υπόθεση

Nομίζετε ότι το να είσαι παντρεμένος με 3 γυναίκες είναι ένα... όνειρο και στη πραγματικότητα; Ξανασκεφτείτε το! Σας παρουσιάζουμε τον Μπιλ Χένρικσον (Μπιλ Πάξτον), έναν κλασικό τύπο πολύγαμου άνδρα, που ζει στο προάστιο του Σολτ Λέικ Σίτι με τις τρεις συζύγους του και τα επτά παιδιά του. Ο Μπίλ είναι ένας δυναμικός, και ανερχόμενος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ειδών κιγκαλερίας έχοντας ήδη υπό την διεύθυνση του μια αλυσίδα καταστημάτων. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Μπιλ είναι αρκετές, ειδικά όταν λάβει κανείς υπόψη ότι με την ιδιότητά του, πρέπει να ικανοποιήσει παράλληλα όλες τις συναισθηματικές και οικονομικές ανάγκες των συζύγων του - της Μπαρμπ (Τζιν Τρίπλχορν), της Νίκι (Κλόι Σεβινί) και της Μαρτζίν (Τζίνιφερ Γκούντγουιν) - να ασχοληθεί με τα παιδιά τους, τα τρία σπίτια τους και τους όλο και αυξανόμενους λογαριασμούς που λαμβάνει. Παρεπιπτόντως, πρέπει επίσης, να ασχοληθεί και με την ανάπτυξη της επιχείρησης του. Από την άλλη, μια σειρά κρίσεων με τους γονείς του (Φρανκ και Λόις), που ζουν σε μια συνοικία...πολύγαμων στην επαρχία της Γιούτα, και με έναν από τους πεθερούς του, τον Ρόμαν, έρχονται να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση

Το "Big love", Ο μεγάλος έρωτας ήταν σειρά στην Αμερικανική TV. Παιζόταν τα τελευταία χρόνια με τον κεντρικό ηθοποιό Bill Paxton, να έχει πεθάνει πλέον από επιπλοκές της υγείας του στο νοσοκομείο.


Big Love

Η τρίτη ταινία μας μιλάει για ¨Ένα Απλό Σχέδιο" μέσω μιας φράσης: Μερικοί καλοί άνθρωποι μπορεί να γίνουν κακοί - ταυτόχρονα, ο ίδιος άνθρωπος. Αλλά υπάρχει ένα απλό σχέδιο που θα αποκαλύψει τους κινδύνους που διατρέχει κανείς από αυτούς, ή εκείνους που έχουν τη διττή ιδιότητα του καλού-κακού. Ποιο είναι αυτό; Περί τίνος πρόκειται; αναρωτιέται ο εν δυνάμει θεατής. Δεν μένει παρά να παρακολουθήσει την ταινία...


A Simple Plan

Κάθε φορά η αυλαία ανοίγει μόλις πέσει ο τίτλος της αρχής και είναι κάτι σαν τον προθάλαμο αυτού που θα δούμε ή έστω μια ιδέα, μια υποψία για το τι μέλλει να διαδραματισθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα