Τάνια και Τσάρλι - Μοντέρνοι καιροί

Tania & Charlie

Τάνια Τσανακλίδου 1978Τάνια Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου θα εμφανισθεί στο Ηρώδειο την Παρασκευή που μας έρχεται ερμηνεύοντας μαζί με τους συνεργάτες της τραγούδια του συνθέτη Γιάννη Σπανού. Τον Γιάννη Σπανό - συνθέτη ήδη γνωστό στο Παρίσι όπου και διέμενε πριν έρθει πίσω στην Ελλάδα, τον είχε γνωρίσει από την εποχή των μπουάτ της Πλάκας.

Μια αναδρομή μαζί με επιλογές από τραγούδια της παρουσιάστηκε στο ρ/σ Real, (30/9) με συντονιστή τον Νίκο Μπογιόπουλο. Η Τάνια μίλησε για όλα και για όλους... για το τραγούδι, αλλα και για τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και άλλα πολλά. Ακούστε εδώ

Απογοητευμένη από την κατάσταση γενικώς στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα, αλλά και από τη διεθνή συγκυρία, περνάει τον καιρό της διαμένοντας πότε στην Αθήνα, στο σπίτι της στο Παγκράτι, πότε στις Μηλιές στο εξοχικό της περνώντας βέβαια - το δίχως άλλο, και κάποια βράδια στο εστιατόριο του αδελφού της στην οδό Αδριανού στην Πλάκα.

Έχοντας τραγουδήσει σε πολλά κέντρα κατά το παρελθόν, με μια τεράστια δισκογραφική δουλειά. περνώντας κι από το θέατρο η Τάνια Τσανακλίδου συμπληρώνει μια πλούσια διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, βρίσκοντας πάντα το χρόνο για ξεκούραση, χαλάρωση και ηρεμία στο μαγευτικό χωριό του Πηλίου όπου και άλλοι καλλιτέχνες ηθοποιοί διάλεξαν για δεύτερη ή και κύρια διαμονή - βλέπε σχετικά

Αξιοσημείωτη ατάκα από τη συνέντευξη της: "Δεν πιστεύω στην πολιτική πλέον, διότι δεν κυβερνούν άτομα αλλά κυρίαρχες οικονομικές διεθνείς οντότητες με αποτέλσμα τη φτωχοποίηση των λαών.
Modern Times (1936) on IMDb

💦 Ο τίτλος "Μοντέρνοι Καιροί" (1936) παραπέμπει στη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν (σκηνοθεσία, ηθοποιία) όπου προφητικά στάθηκε στο θέμα της τεχνολογίας - εφευρέσεων, μηχανοποιημένων συστημάτων, ερμηνεύοντας τη θέση του ατόμου στους "μοντέρνους καιρούς."


Τάνια Τσανακλίδου - Charlie Chaplin Eurovision 1978 Σύνθεση Σάκης Τσιλίκης Στίχοι Γιάννης Ξανθούλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα