Πιερ Νινέι - Στο φως των προβολέων

Pierre Niney - (Mathieu Vasseur)

Το Μαύρο Κουτί 2021 Boîte Noire
Ο Συγγραφέας 2015 Un Homme IdéalΗ Υπόσχεση της Αυγής 2017 La Promesse de l' Aube

Ο Pierre Niney γεννήθηκε στη Γαλλία στη Boulogne Billancourt. Από ένδεκα χρονών μπήκε στην υποκριτική Τέχνη και μόλις 21 ετών είχε ήδη γίνει μέλος - το νεώτερο της Γαλλικής Κωμωδίας (Comédie Française). Είναι ηθοποιός ευρείας γκάμας (περιπέτειες, δράμα κωμωδία) και στο ενεργητικό του έχει ήδη εγγράψει πολύ καλές ερμηνείες στις ταινίες Το μαύρο κουτί (Mathieu Vasseur), YSL υποδυόμενος τον ίδιο τον σχεδιαστή Yves Saint-Laurent, και τελευταία στη ταινία Mascarade (Adrien Saillard).

Ένας Χαμαιλέων της Υποκριτικής

Ανώνυμοι Ρομαντικοί 2010

Ειδικά ο ρόλος στο "Μαύρο Κουτί" - ενός τεχνοκράτη ερευνητή της πολιτικής αεροπορίας, εντυπωσίασε με την λεπτομερή ανάλυση της περσόνας του εμμονικού με την έρευνα, τεχνικού πτήσεων και αεροπορικών συντριβών. Προηγουμένως είχε υποδυθεί τον συγγραφέα Ρομαίν Γκαρύ στη ταινία "Η Υπόσχεση της Αυγής". Στο έργο "Ο συγγραφέας" - ταινία μυστηρίου με ομοιότητες με τον "Ταλαντούχο κύριο Ρίπλει", έπαιξε πάλι με μεθοδικότητα και ακρίβεια το ρόλο του άσημου συγγραφέα που γίνεται διάσημος στους λογοτεχνικούς κύκλους, παίρνοντας τη θέση ενός Αλγερινού που κρατούσε ημερολόγια, εκλιπόντος συγγραφέα.

Από την ταινία "20 χρόνια διαφορά" 2010 είναι οι σκηνές στο video παρακάτω, Στην πραγματικότητα (εκτός πλατώ) τα χρόνια διαφοράς του πρωταγωνιστικού ζευγαρού είναι 12.

Από το σανίδι του θεάτρο στους κινηματογραφικούς προβολείς - μια πορεία εν εξελείξει... Τελευταίος ρόλος στη ταινία του 2022, "Mascerade", με την Isabelle Adjani

💦 Το όνομα Mathieu Vasseur χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες "Το Μαύρο Κουτί", "Ο Συγγραφέας" άγνωστο γιατί είναι το ίδιο... Υποθέτω πως είναι επιλογή του ηθοποιού γιατί του άρεσε ο πολύ ο ρόλος του το '15, στο Un homme idéal (Ο Συγγραφέας)...

Αναφερόμενες Ταινίες του Πιερ Νινέι

🎥Pierre Niney
IMDb εδώ
  • Ανώνυμοι Ρομαντικοί 2010 /Ludo
  • 20 χρόνια διαφορά 2013 /Balthasar Apfel
  • Υβ Σαιν Λωράν 2014 /Yves Saint-Laurent 💦 περισσότερα γι' αυτή την ταινία εδώ [Ξετυλίγοντας το Μύθο]
  • Ο Συγγραφέας 2015 /Mathieu Vassεur
  • Υπόσχεση της Αυγής 2017 /Roman Kasew (Romain Gary)
  • Το Μαύρο Κουτί 2021 /Mathieu Vassεur
  • Mascarade 2022 /Adrien Saillard

Το τραγούδι είναι εποχής 1980, "You're the lady of my heart" των Talking Heads, Album Let's talk about 👉


20 ans d' Écart 2013 Pierre Niney Virginie Éffira

Related: 💦 [Ξετυλίγοντας το μύθο] Συνομιλία Yves Saint Laurent με Carla Bruni εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα