Αξιοθέατα της Μεσογείου - La Manga

Λα Μάγκα - Ισπανία

La Manga

La Manga - Spain

La Manga Del Mar Menor

Η Μάγκα - μεταφορικώς ο βραχίονας, είναι μια μοναδική τοποθεσία της Νότιας Μεσογειακής Ισπανίας που συνίσταται γεωγραφικώς από μια λεπτή λωρίδα εδάφους (Χερσόνησος)  εντός της Μεσογείου που δημιουργεί κατά μήκος τη Μικρά θάλασσα. Το μήκος της είναι 21χλμ και το πλάτος περίπου 100μ. Βρίσκεται πλησίον της Καρθαγένης στο Νότιο κεντρικό άκρο της Ισπανίας απέναντι από την Αφρική (Μαρόκο). Το έδαφος καλύπτεται με τροπική βλάστηση φοινίκων και κακτοειδών. 

Η αστικοποίηση της περιοχής άρχισε περί το 1960 και σήμερα είναι ένα πολύβουο παραθαλάσσιο θέρετρο με μονοκατοικίες αλλά και ουρανοξύστες προσφέροντας μια υπέροχη θέα και προς τις δύο θάλασσες - Μεσόγειος και Μικρά θάλασσα.

Η Μάγκα έγινε δημοφιλής προορισμός τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Ισπανούς. Η Μικρά θάλασσα (Mar Menor), βρέχει τη δυτική ακτογραμμή του βραχίονα και είναι ελαφρώς ζεστότερη από τη Μεσόγειο και το βάθος της είναι πέντε μέτρα (ρηχή), με θερμοκρασία τριών βαθμών ανώτερη της διπλανής Μεσογείου. Τα ξενοδοχεία κατά μήκος της της Λα Μάγκα έχουν εξαίσια θέα συχνά και προς τις δύο θάλασσες και η λωρίδα της Μάγκα προσφέρει γενικά υπέροχα ηλιοβασιλέματα.
Η Μάγκα ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Μουρθία κατά μήκος της Κόστα Καλίντα.

πηγή: worldlytrekker.co.uk


Flamenco - Le Chien Andalou Luis Buňuel

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα