Ινδοκίνα

Ινδοκίνα

Indochine - Catherine Deneuve
Indochine
Indochine - 1992
Ινδοκίνα Ινδοκίνα 1992Catherine Deneuve 1992

Indochine

Ινδοκίνα - Ιστορίες της Αποικιοκρατίας

Κυρίως Θέμα

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου, την περίοδο που φουντώνει ο απελευθερωτικός αγώνας στη χώρα, που θα οδηγήσει στην ανατροπή της αποικιοκρατίας και στη δημιουργία του νέου κράτους με το όνομα Βιετνάμ.
H Ελιάν Ντεβρίς (Κατρίν Ντενέβ) είναι μια πλούσια γοητευτική Γαλλίδα γαιοκτήμονας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδοκίνα και διευθύνει δυναμικά τα πατρικά κτήματα συλλογής και επεξεργασίας καουτσούκ. Ζει με την υιοθετημένη αυτόχθονη έφηβη κόρη της Καμίγ (Λιν Νταν Φαν). Η εμφάνιση του νεαρού Γάλλου αξιωματικού Ζαν Μπατίστ (Βενσάν Περέζ) θα διαταράξει τις σχέσεις μάνας και κόρης, καθώς τον ερωτεύονται και οι δυό.

Υπόθεση

Η Ελιάν ζει με τη κόρη των Βιετναμέζων φίλων της, Καμίγ που έχει υιοθετήσει. Το 1930 γνωρίζεται με το Γάλλο αξιωματικό του ναυτικού που στην αρχή της δείχνει ενδιαφέρον που αργότερα θα μετατοπισθεί στην κόρη της. Είναι η εποχή που δυναμώνει η αντίδραση στο Βιετνάμ εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών. Μια εποχή του τέλους της κυριαρχίας των Γάλλων. Η Ελιάν είναι χήρα και διευθύνει τη φυτεία καουτσούκ, ανατρέφει τη Βιετναμέζα πριγκήπισα σαν κόρη της. Όμως αυτή και η κόρη ερωτεύονται τον Γάλλο αξιωματικό γεγονός που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Το 1954, η Ελιάν διηγείται αυτή την ιστορία - τη ζωή της στη φυτεία στη Γαλλική Ινδοκίνα της εποχής εκείνης, τη ζωή με το χήρο πατέρα της Εμίλ Ντεβρί, τη νεαρή κόρη της Καμίγ που υιοθέτησε μετά το θάνατο των γονιών της στενών της φίλων, στην ηλικία των πέντε ετών. Η ζωή τους ήταν στα πρότυπα της Δύσης και όχι των Ασιατικών ηθών. Η Καμίγ προορίζεται να παντρευτεί τον γιο της φίλης της Μινχ Ταμ που είναι μαζί φίλοι αλλά χωρίς κάτι περισσότερο.
Ο Γκυ Ασελέν διευθυντής Ασφαλείας της Γαλλικής διοίκησης, στην Ινδοκίνα, είναι ερωτευμένος με την Ελιάν αλλά εκείνη έχει κρυφή σχέση με τον Γάλλο αξιωματικό Ζαν Μπατίστ Λεγκέν.

Η Καμίγ θα αποφασίσει για την τύχη της: Θα διαλέξει την επάνοδο στη χώρα της το σημερινό Βιετνάμ αφήνοντας πίσω τη ζωή της με την αγαπημένη της θετή μητέρα Ελιάν, τα σχέδια για το γάμο της, τον δυτικό τρόπο ζωής εντέλει.

Στοιχεία ταινίας

Indochine (1992) on IMDb
  • Τίτλος: Ινδοκίνα Indochine
  • Σκηνοθεσία: Ρεζί Βαργνιέ (Régis Wargnier)
  • Σενάριο: Louis Gardel, Erik Orsenna, Régis Wargnier
  • Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Vincent Perez, Linh-Dan Pham, Jean Yanne
  • Έτος: 1992
  • Είδος: Δραματική, Ιστορική, Αισθηματική
  • Διάρκεια 160΄
  • Τιμητικές διακρίσεις:΄Όσκαρ 1993 ξενόγλωσσης ταινίας, Υποψηφιότητα ηθοποιίας Κατρίν Ντενέβ, César: Βραβείο καλύτερη ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ
  • Τόποι γυρισμάτων: Βιετνάμ, Μαλαισία
  • Αξιολόγηση: 💧💧💧

Λεπτομέρειες

Η ταινία γυρίστηκε στο Βιετνάμ, Μαλαισία, Γαλλία. Η σκηνή με την αγορά σκλάβων στο ΒΑ Βιετνάμ, ο Βιετναμέζικος γάμος στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στο Hue (Vung Tau Beach, κεντρικό Βιετνάμ), το ξενοδοχείο Κοντινένταλ και το εργοστάσιο ελαστικών στη Μαλαισία. Άλλες σκηνές όπως η Αστυνομία, το καμπαρέ, η λέσχη, οι σκηνές με το όπιο, στο Παρίσι, Γαλλία.


Ινδοκίνα σκην. Ρεζί Βαρνιέ 1992

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα