Μπράιαν ντε Πάλμα

Brian De Palma

The Untouchables
"Οι Αδιάφθοροι" Άντι Γκασία, Σην Κόνερι, Κέβιν Κόσνερ 1987

🔮 Brian top director

Η κάμερα λέει συνέχεια ψέμματα ψεύδεται 24 φορές το δευτερόλεπτο! Brian De Palma

🔮 Ο Μπράιαν ντε Πάλμα ψευδώνυμο Μπρι, είναι γνωστός ως ο σκηνοθέτης που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του νέου κύματος (new wave) στο Χόλιγουντ κατά τη δεκαετία του 1970. Γνωστός έγινε από τις πολλές του ταινίες - 44 τον αριθμό, που αναδεικνύουν βίαιες σκηνές γενικά ταινίες τύπου Χιτσκοκικών θρίλερς.

Brian De Palma (A) Martin Scorsese - 2015

Γεννήθηκε στη Νέα Υερσέη /New Jersey σε μιά Ιταλικής καταγωγής οικογένεια. Αρχικά ήταν φοιτητής Φυσικής, στο Πανεπιστήμιο, για να μεταπηδήσει στις ταινίες, αμέσως μόλις είδε την κλασσική ταινία "Ο Πολίτης Καίην" (Citizen Kane) του Όρσον Ουέλς (1941). Ακολούθως φοίτησε στο Κολέγιο Σάρα Λώρενς όπου εμπνεύσθηκε για τις ιδέες του από διάφορους καθηγητές με προεξάρχοντες τους Άλφρεντ Χίτσκοκ και Άντι Ουόρχωλ. 

Στη ταινία "οι Αδιάφθοροι" (The Intouchables) 1987 η πλοκή εκτυλίσσεται στο Σικάγο την εποχή της ποταπαγόρευσης, με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του περίφημου γκάγκστερ Αλ Καπόνε, ανάμεσα στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές.

Maître του Suspense

Θεωρείται μαιτρ του σασπένς (κατά τα χνάρια του δασκάλου του Χίτσκοκ) με ταινίες film-noir όπως Οι Αδιάφθοροι The Intouchables 1987, και η ταινία Black Dhalia του 2006, όπου η δράση λαμβάνει χώρα στα 50's σε ένα παρηκμασμένο Λος Άντζελες όπου κυριαρχεί το έγκλημα, όπου το κυνήγι της φήμης οδηγεί συχνά στη "θυματοποίηση" μέχρι δολοφονίας του /της επιχειρώντας την. Πρόκειται για μια ιστορία αληθινή - της στάρλετ Ελίζαμπεθ Σορτ που βρέθηκε δολοφονημένη χωρίς ποτέ να εξιχνιασθεί το έγκλημα από μια σκληρή πλην όμως παραπαίουσα κι αυτή Αστυνομία, στο σκοτεινό περιβάλλον της άγριας - λόγω διαφθοράς, εποχής 💦 συναφές άρθρο εδώ


Brian De Palma - Supercut (Carrier Retrospective)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα