Απόφαση της λησμονιάς

Φύλλα ημερολογίου

Η απόφαση της λησμονιάς έρχεται πολύ καιρό μετά την απόφαση της ένωσης και πρέπει να το βάλεις καλά στο νου σου πως όλα τέλειωσαν
Κορίτσι με γάτα - Εικαστικό Quote Δεν κάνω πλέον όνειραΗμεροδείκτης

(...) Και να τώρα που η στιγμή είχε φθάσει, ήταν μπροστά τους, μαζί ο ένας με τον άλλον ήταν η ώρα για την απόφαση της εγκατάλειψης σ' αυτή την περίεργη ένταση. Το συναίσθημα της ευτυχίας ήταν πλέον παρόν, κατέκλυζε το χώρο και στη σιωπή της νύχτας αποτύπωνε τις εξάρσεις θαρρείς ενός ερωτευμένου ζευγαριού λίγο πριν ολοκληρωθούν οι σχέσεις του. Ο χρόνος ήταν στο παρά πέντε λίγο πριν εγκαταλειφθούν στη δίνη ενός έρωτα που εκκολαπτόταν στη σιγή και την απουσία, που έπαιρνε τη θέρμη του από τις αραιές, ξαφνικές συναντήσεις τους. 

Για μεγάλο διάστημα η θέρμη αυτή παραμόνευε πίσω από τα κλειστά παραθυρόφυλλα, πίσω από την πόρτα, τα τηλεφωνικά καλώδια των σύντομων συνομιλιών, ερχόταν αδιόρατα, βυθίζοντας το χώρο που σε μια άγνωστη προσμονή, σε μια νέα εξερεύνηση εδάφους. Τώρα είχε γιγαντωθεί, δεν ήθελε άλλο να περιμένει, ζητούσε το τρόπαιο της ανταμοιβής της για όλο τον περασμένο καιρό.

Τώρα η απουσία σκεπάζει με τον μανδύα της λήθης όλες τις περασμένες απαντοχές. Ήταν η καταδίκη που είχε βάλει τη σφραγίδα της στο ανολοκλήρωτο που συχνά έρχεται εκ των υστέρων να διαπιστωθεί.

Η εικόνα είναι από το εξώφυλλο του "Ζήλεια χωρίς αγάπη" του Γρηγορίου Ξενόπουλου εκδ. Αφοί Βλάσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα