Γκασπάρ - Χιόνι που σκοτώνει

Φονική πλαγιά

Gaspard UllielNatasha Richardson - White CountessMichael Schumacher - Γίγας της Formula 1

Στις 19 Ιανουαρίου 2022 βρήκε τραγικό θάνατο ο ταλαντούχος νέος 37 μόλις ετών, ηθοποιός του Γαλλικού κινηματογράφου σε χιονισμένη πλαγιά όπου είχε πάει για σκι, Γκασπάρ Ουλιέλ. Ο Ουλιέλ είχε πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες όπως "Ατέλειωτοι Αρραβώνες" στο πλευρό της Οντρέι Τοτού, "Εβα" με την Ιζαμπέλ Υπέρ, "Σαιν Λωράν" υποδυόμενος τον σύντροφο και συνεργάτη του Υβ Σαιν Λωράν.

Το ατύχημα συνέβη όταν προσέκρουσε σε άλλον σκιέρ ο οποίος δεν έπαθε τίποτε ενώ για τον Ουλιέλ η πρόσκρουση ήταν θανατηφόρα καθώς κτύπησε στο κεφάλι και στο νοσοκομείο όπου μετεφέρθη, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο μικρός του γιος σημειωτέον, είχε ήδη μυηθεί στο σκι ενώ είναι μόλις επτά ετών.

Μια άλλη αδικοχαμένη ηθοποιός υπήρξε η κόρη της Βανέσας Ρέντγκρεϊβ, Νατάσα Ρίτσαρντσον. Κι αυτή είχε κτυπήσει ενώ βρισκόταν σε πλαγιά με τα σκι προσκρούοντας σε δένδρο. Ήταν πετυχημένη ηθοποιός με ρόλο που ανέδειξε το ταλέντο και την ομορφιά της στη ταινία "Η Κοντέσα της Σαγκάης" του Τζέιμς Άιβορι. Ήταν σύζυγος του επίσης γνωστού και ταλαντούχου ηθοποιού Λίαμ Νίσον.

Ένας άλλος γνωστός για τις αθλητικές του επιδόσεις στους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων (formula 1), ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι προσέκρουσε σε βράχο με αποτέλεσμα να κτυπήσει βαριά στο κεφάλι και να παραμένει ως σήμερα μετά από τόσα χρόνια καθηλωμένος ως φυτό.

Το χιόνι μπορεί να προσφέρεται για θεαματικές βόλτες στους επιδιδόμενους σ' αυτό το σπορ - άνθρωποι που φυσικά αγαπούν το βουνό και τις χιονισμένες πλαγιές αλλά και την ταχύτητα. Να κατηφορίζουν με ορμή τις πλαγιές με τα σκι και τα μπατόν, ντυμένοι με τις ζεστές, αδιάβροχες, με ζωηρά χρώματα φόρμες τους. Όμως για κάποιους από αυτούς το χόμπι τους αποβαίνει μοιραίο.

👉 φωτό πηγή από unifrance.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα