Όταν ο Έλβις συνάντησε τον Ρόμπερτ

Μου φέρεσαι σα να ήμουν τρελός

Elvis Presley - Las Vegas show 1975Elvis Presley 1956Elvis Presley - 1956

Ήταν - το μακρινό πλέον 1975, όταν οι Βρετανοί Led Zeppelin θα έδιναν συναυλία στο Λος Άντζελες. Ο ετεοθαλής αδελφός του Έλβις (ο πατέρας του Βερνόν είχε ξαναπαντρευτεί μετά το θάνατο της μητέρας του Γκλάντυς) ήθελε να πάνε οπωσδήποτε στην εκδήλωση που θα γινόταν στο L.A Forum.

Στο τέλος της βραδιάς σηκώθηκε ο Έλβις και βγήκε στη σκηνή να συγχαρεί τον επικεφαλής του συγκροτήματος Robert Plant. Τότε έγινε αποθέωση ο κόσμος στην κατάμεστη αίθουσα - άφησαν κατά μέρος τον Ρόμπερτ και καταχειροκρότησαν τον Έλβις! Εκείνος μετά από λίγα λεπτά τραγούδησε το "Τreat me like a fool" που έλαβε τις επευφημίες του κοινού. Ήταν πάντα το αγαπημένο του τραγούδι...

Στο τέλος της συναυλίας των Led Zeppelin με τον Robert Plant, τους κάλεσε πίσω κι άρχισαν να τραγουδούν παρέα με τον Ρόμπερτ το αγαπημένο τραγούδι του Έλβις και ήταν το επισφράγισμα της συνάντησης του βασιλιά του ροκ 'ν ρολ με το βασιλιά του χαρντ ροκ συγκροτήματος Robert Plant - είδωλα των πολυπληθών θαυμαστών τους.

Η ανασκόπηση της ιστορίας του 1975, όπως τη διηγήθηκε ο Ρόμπερτ Πλαντ σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνο και αναδημοσιεύτηκε απο τους L.A Times

Robert Plant - Led Zeppelin

Η ζωή του Ρόμπερτ Πλαντ μεγαλωμένου στις δυτικές συνοικίες του Λονδίνου απείχε κατά πολύ από τη ζωή του πρωτοπόρου τραγουδιστή Έλβις Πρίσλει. Η ιδέα και μόνο πως θα τον συναντούσε κάποτε έμοιαζε με όνειρο απατηλό. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Πλαντ ως παιδί, ήταν γεμάτο από ονειροπολήσεις κοιτώντας έξω απ' το παράθυρο, μαζί με την ελπίδα να γίνει κάποτε αστέρι της ροκ. Αν και φαινόταν εξωπραγματικό αυτό το όνειρο, ένα είδος φυγής από την πραγματικότητα, του έγινε μία έμμονη ιδέα. Ενω πολλοί κάνουν αυτό το όνειρο, λίγοι το πραγματοποιούν με τον τρόπο που ο τραγουδιστής των Λεντ Ζέπελιν Ρόμπερτ Πλαντ, κατόρθωσε να το φθάσει.

Ως συγκρότημα Led Zeppelin, ο Πλαντ δημιούργησε πλήθος αναμνήσεων που πάντα θα είναι ξεχωριστές, αλλά λίγες θα είναι αξέχαστες όπως μια νύχτα στο Λος Άντζελες με τον Έλβις Πρίσλει.

Όταν πρωτογνωρίστηκαν, ήδη ο Πλαντ ήταν φτασμένος μουσικός του ροκ'ν'ρολ, ενώ ο Πρισλει σίγουρα βάδιζε προς τη κατωφέρεια. Ακόμη κι αν τότε που οι Λεντ Ζέπελιν ήταν στην ανωφέρεια, όταν έφθανε η στιγμή της σύγκρισης, ο Βασιλιάς είχε ακόμη την αύρα που τον ξεχώριζε από όλο τον κόσμο στον πλανήτη.

Συναντήθηκαν άλλες δύο φορές, αλλά η πρώτη συνάντηση έχει χαραχθεί στη μνήμη του Παθ και εκφράζεται μέσα από ένα ανέκδοτο που το λέει σε κάθε ευκαιρία. Μιλώντας σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικο σταθμό, αναφέρεται σ' αυτή - για τη βραδιά της συναυλίας στο ΛΑ Φόρουμ το 1974.

"Τον κοίταξα καλά ήταν σίγουρα πιο κοντός από μένα, αλλά ήταν καλοφτιαγμένος μοναδική κορμοστασιά, έτρεχε προς εμάς..."


Treat me like a fool - Aloha from Hawai 1973 - Elvis: "I am an entertainer!" (Είμαι ένας διασκεδαστής)

Treat me like a fool Elvis Presley - 1956

"Καθώς φεύγαμε - μετά από καμμιά ώρα γεμάτη ενθουσιασμό και αστεία μαζι του, προχωρούσα προς το διάδρομο και τον είδα στο άνοιγμα της πόρτας με ύφος πολύ ευχαριστημένο αρχίζοντας να τραγουδάει το Treat me like a fool (Μου φέρεσαι σαν τρελός) - γύρισα προς τα πίσω, τον πλησίασα και συνεχίσαμε μαζί το τραγούδι."

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Πλαντ για τη συνάντηση με τον Πρίσλει στο Λ.Α. Φόρουμ, τονίζοντας πως "ο Πρίσλει ήξερε πως πουλάμε γρηγορότερα τα εισητήρια από 'κείνον και ήθελε να μάθει πως το καταφέρνουμε αυτό και μετά σκέφτηκε πως είμαστε όλοι στα βαθειά νερά εκείνος, ο Καρλ Πέρκινς, όλη αυτή η σπουδαία μουσική."

"Έμενε στο ρετιρε΄ ενός ξενοδοχείου απέναντι από το Φόρουμ που έμοιαζε με Βασιλική σουίτα όπως υπάρχουν στην Αμεική χωρίς να είναι Βασίλειο..." συνέχισε στο συνομιλητή του. 

Το να συναντήσω τον Έλβις ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί - προσθέτοντας πως σιγά σιγά το δωμάτιο γέμιζε νεαρές όλες στο στυλ της Σάντρα Ντη, ήταν κι ο πατέρας του εκεί ο Βερνόν.

Ο Έλβις εντυπωσιάστηκε απ' τους νέους Άγγλους φίλους του και τους κάλεσε στο Μέμφις, στη Γκρέισλαντ. Εκείνοι αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκληση του.

Έμειναν με την εικόνα των τελευταίων χρόνων της ζωής του Έλβις - μια σκιά εκείνου που είχε υπάρξει, ωστόσο, η εξιστόρηση του Πλαντ λειτουργεί ως κλισέ για τη συμπεριφορά που θα περιμέναμε απ' τον Βασιλιά, μας δείχνει πως εκείνος ζούσε δεμένος με τη όνομα που είχε δημιουργήσει, ως το πικρό του τέλος.

Led Zeppelin's Robert Plant remembers meeting Elvis Presley Από faroutmagazine.co.uk 👉


Royal Albert Hall - Robert Plant "Whole lotta love" - Led Zeppelin

Robert Plant Live: Madison Square Garden - 1973

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ινδοκίνα

Πόρος Ασκέλι

Κλεψύδρα